Sposób przygotowania

Cebule obieramy i kroimy w cienkie półtalarki.Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach a następnie dusimy z cebulą na rozgrzanym oleju przez ok. 15 min.Dodajemy liście laurowe, pieprz, 2 łyżki soli, cukier oraz przecier pomidorowy i ocet. Dokładnie mieszamy.Fasolke myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na kawałki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy pozostałą sól oraz szczyptę soli. Gotujemy ok. 10 min. Następnie odcedzamy i przekładamy do pozostałych warzyw i dusimy jeszcze ok. 15 min.Gorącą sałatkę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    nigdy nie robiłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !