Sposób przygotowania

1. Groszek opłucz. Czosnek i cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim czosnek i cebulę. Dołóż groszek. Dolej bulion. Przypraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 10 min. Gałązki mięty opłucz, osusz. Listki poodrywaj i posiekaj (kilka odłóż do dekoracji).
2. Połowę groszku wyjmij, resztę zmiksuj wraz z wywarem i przestudź. Dolej śmietanę, wymieszaj.
3. Zupę przypraw solą i pieprzem. Wsyp miętę i odłożony groszek. Schładzaj 2 godz. Udekoruj mięta, posyp skórka z cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    fajny przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny chlodnik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !