Sposób przygotowania

1. Papryki opłucz, przetnij, usuń środki z pestkami. Miąższ pokrój na kawałeczki. Pomidory umyj, pokrój na cząstki. Cebule obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, usmaż na szklisto. Odłóż 2 łyżki papryki, a resztę razem z pomidorami dodaj do cebuli i chwilę smaż. Wlej bulion. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj 15 min.
2. Zupę przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz szczyptą chilli. Zmiksuj. Ostudź i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godz.
3. Chłodnik rozlej do kokilek. Posyp odłożoną papryką. Udekoruj natką. Podawaj np. z grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    takiego przysmaku jeszcze nie jadłam,ale sądząc po sładnikach na pewno bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !