Sposób przygotowania

Buraczki obrać, pokroić na małe kawałki, zalać wodą i agotować, wrzucić kostki rosołowe i gotować około 10 – 15 minut, aż będą miękkie. Dodać umyte i posiekane liście botwiny. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem, ementualnie cukrem. Śmietanę włożyć do miski, wlać do niej łyżkę gorącej zupy i rozmieszać, dodać do zupy i zagotować

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna botwinka
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetna,bardzo lubię:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !