Sposób przygotowania

Składniki:
* 3 duże udka
* 6 łyżek sosu teriyaki
* 1 czubata łyżka przyprawy do drobiu

Mięso opłukać i dobrze osuszyć.Przekroić każde udko na pół.Zalać sosem teriyaki i obficie posypać przyprawą do drobiu.Natrzeć tą mieszanką kawałki udek i pod przykryciem wstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i w przykrytym naczyniu żaroodpornym piec mięso ok.15 minut.
Zdjąć pokrywę i zwiększyć temperaturę do 210 stopni.Piec jeszcze ok.45 minut.
Ja podałam mięso z młodymi ziemniaczkami z koperkiem, sałatą i mizerią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    muszą być pyszniutkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne:)
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ja dodowałam jeszcze płynny miód.Pyszne są!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Tak mało składników, a taki znakomity efekt końcowy:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pychotka, ale bez dodatkowego miodu ,bo teriyaki dość słodkie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ładnie przyrumienione.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ładnie przyrumienione.
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja także uważam,że miód do sosu teriyaki to nazbyt wiele.Jest i tak słodki i ładnie się przypieka.Ale ile osób,tyle smaków.
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ależ apetyczne te udka, mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    super danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super przyrządzone udka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !