Sposób przygotowania

Utrzeć żółtka z cukrem, stopniowo dodawać oba rodzaje mąki. Białka ubić na sztywna pianę i delikatnie wymieszać z resztą ciasta. Dodać połowę migdałów.
Tortownicę natrzeć tłuszczem i wysypać bułką tartą, wylać na nią ciasto i posypać po wierzchu resztą migdałów. Piec około 25 minut w temperaturze 180°.
Bitą śmietanę ubić z cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Wymieszać z serkiem waniliowym.
Wystudzony biszkopt przeciąć na pół. Posmarować połowa masy waniliowej, powtykać w nią gęsto maliny, posmarować pozostałą masą. Przykryć drugim krążkiem biszkoptu. Schłodzić.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !