Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto i włożyć na godzinę do lodówki.
Umyte śliwki przekrawać na pół i usunąć pestki. Zasypać je cukrem waniliowym i cynamonem i odstawić na godzinę, żeby puściły sok.
Ciasto rozwałkować na dużą formę do tarty, ponakłuwać widelcem.
Ze śliwek odlać sok wymieszać go z mąka ziemniaczaną, jajkami, miodem i śmietaną.
Na cieście ułożyć gęsto śliwki (skórką do góry) i zalać je masą.
Piec około 40 minut w temperaturze 200°.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Ale bym zjadła takie duuuży kawałek :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piter

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !