Sposób przygotowania

Ubij białka z połową cukru na parze, czyli trzymając miskę nad garnkiem z wrzącą wodą. Gdy piana z białe będzie sztywna, zdejmij ją z pary i ubijaj białka aż do ochłodzenia. Rozsmaruj masę w tortownicy wyłożonej pergaminem. Wstaw na ok 50 min. do piekarnika. Beza ma być z wierzchu chrupiąca, ale w środku miękka.
Ubij śmietanę z resztą cukru i utrwalaczem do bitej śmietany. Kiedy beza będzie całkowicie wystudzona, rozetnij ją na pół. Krążki przełóż bitą śmietaną i pokrojonymi w ćwiartki truskawkami. Skrop bezę amaretto, oprósz cukrem pudrem zmieszanym z cynamonem. Posyp pistacjami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    musi byc smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    no musi być świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    świetna taka beza!
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne do kawki....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    świetny deserek;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !