Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietanowy z truskawkami klasa A
margaryna 150 gram
1.1/2 szk. cukru
1.1/2 szk.maki pszennej
1.1/2 szk.maczki ziemniaczanej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
10 jaj
truskawki 300 gram
do przełożenia 1.1/2 litr śmietany KREMÓWKA 36%
Kiwi ,truskawki ,morele do dekoracji
barwnik żółty i kuleczki do ozdoby
Biszkopt: jajka ubić na sztywno z cukrem i margaryną dodać przesianą mąkę i proszek. Wymieszać, wylać na wysmarowany i wyłożony pergaminem spod blaszki Robione w dużej blaszce 36x24 cm. Najlepiej biszkopty upiec dzień przed przełożeniem.
Śmietanę ubić na sztywno .Pod koniec dodać 2 lub 3 łyżki cukru pudru.
Spód posmarować bita śmietana na to położyć drugi biszkopt i znowu bita śmietana ,przykryć trzecim krążkiem. Posmarować go śmietaną dosyć grubo ok.1 cm,na to udekorować Kiwi truskawkami lub udekorować według własnego uznania Literkę A też robimy ze śmietany dodając żółtego barwnika po bokach tez dekoracja z bitej śmietany i owoców