Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kurek z wędzonym boczkiem
Wywar gotujemy z listkiem,zielem i pokrojonymi w kostkę ziemniakami, jak ziemniaki będą prawie ugotowane dodajemy wszytko z patelni,gotujemy jeszcze przez kilka minut.
cebula | 2 duże |
czosnek ząbki | 1 |
wywar drobiowo-wołowy | 1,5 litra |
boczek wędzony | 30 dkg |
masło | 2-3 łyzki |
koncentrat pomidorowy | 2 łyzki |
ziemniaki | 5-6 szt |
ziele angielskie | 3 szt |
kminek Prymat | 1/2 łyżeczki |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt-sredni |
kurki | 1/2 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: