Sposób przygotowania

Pieczemy biszkopt z 6 jajek, 6 łyżek mąki, 6 łyżek cukru i 1 łyżeczki proszku do pieczenia. Pieczemy 40 minut, po ostudzeniu przecinamy na pół. W pół szklance przegotowanej wody mieszamy 3-4 łyżeczki cukru i nasączamy dolną czesc biszkoptu. Masło ucieramy z jajkiem i cukrem pudrem, smarujemy polowe kremu, przykrywamy drugą czescią biszkoptu i kladziemy znow mase. Na cieście układamy ściśle winogrona i zalewamy tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    piękne i na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    piękne i na pewno pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    uwielbiam agrestowa galaretke

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !