Sposób przygotowania

Kalafior i brokuły obgotować w lekko osolonej wodzie. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć. W osobnej patelni podsmażyć szpinak z posiekaną cebulą i czosnkiem. Wysmarowaną tłuszczem blachę wyłożyć ciastem francuskiem. Ponakłuwać i wstawić do piekarnika na 10 min. Na ciasto ułożyć warstwę szpinaku, potem marchwi i kalafiora z brokułami. Przyprawić solą, pieprzem i gałką. Polać sosem beszamelowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    francuskie na wytrawnie,może być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo ciekawe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    Znakomite
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !