Sposób przygotowania

Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki, wrzucamy do rondla na rozgrzany olej i gotujemy aż się rozpadną a następnie przecieramy przez sito. Cebule kroimy w póltalarki, dodajemy do pomidorów i gotujemy ok. 20 min.Dodajemy odsączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę ananasy, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, mieloną paprykę, curry, pieprz mielony, cukier i ocet i gotujemy ok. 15 min. Na koniec zaprawiamy mąką ziemniaczaną. Sos przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo fajny sos
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    och i ach wspaniale!!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie bomba !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie bomba !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajny sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !