Sposób przygotowania

Zagotuj wodę w garnku, dodaj masło, doprowadź do wrzenia i od razu zdejmij z ognia. Dodaj mąkę, sól, cukier i mieszaj drewnianą łyżką, aż składniki się połączą. Ogrzewaj garnek na małym ogniu, aż ciasto zrobi się lekko szkliste i lśniące i będzie odstawać od ścianek.
Zestaw ciasto z ognia, lekko je ostudź. Dodawaj po jednym jajku, intensywnie mieszając po dodaniu każdego. Ciasto nakładaj na pergamin porcjami za pomocą szprycy z pofalowaną końcówką. Piecz w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku 20-30 min. Po upieczeniu pozostaw do wystudzenia.
Botwinkę umyj, odetnij łodygi. Buraczki obierz, umyj, zetrzyj na tarce. Włóż do rondelka, zalej kilkoma łyżkami wody, gotuj 10 min. Zdejmij z ognia i odstaw. Gdy przestygnie, zmiksuj blenderem. Wrzuć serki topione i pokrojoną w kostkę szynkę. Ponownie zmiksuj na jednolitą masę.
Ptysie napełniaj masą, udekoruj liśćmi botwinki i od razu podawaj.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Chętnie bym to zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !