Sposób przygotowania

Usmażyć naleśniki.
Soczewicę opłukać, przełożyć do garnka i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 10min na dużym ogniu, po tym czasie zmniejszyć ogień i gotować kolejne 30min. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, przełożyć do garnka na rozgrzany olej, dodać przyprawy i dusić pod pokrywką na małym ogniu. Zdjąć z ognia, dodać soczewicę i ewentualnie doprawić do smaku. Gotowym, przestudzonym farszem napełniać naleśniki. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na złoto.

***
Przepis w oryginale znalazłam w internecie zaś od siebie dałam drobne modyfikacje;)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Z soczewicą nie jadłam.... A wyglądają apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    naprawde bardzo ciekawy pomysł na wykorzystanie soczewicy
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    smaczne są

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !