Sposób przygotowania

Szałwię i ziemniaki myjemy i osuszamy.W czubek każdego ziemniaka wbijamy obieraczkę do warzyw lub wąski nóż i wydrążamy otwór o średnicy 1,5 cm.Ziemniaki skrapiamy oliwą i posypujemy solą.W każdy otwór wkładamy listek szałwii anchois plasterek czosnku i odrobinę skórki z cytryny.Ziemniaki owijamy boczkiem i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni ok 60 min.W trakcie pieczenia przewracamy je z 3 razy.Podajemy gorące z surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    mniam... pyszne połaczenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !