Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z solą,dodajemy zimne masło i dobrze siekamy z mąką,następnie wlewamy lodowatą wodę i szybko zagniatamy ciasto.Formujemy kulę i wstawiamy na 30 min do lodówki,następnie wałkujemy na placek grubości 4 mm i wykładamy nim dno i ścianki natłuszczonej masłem tortownicy.Żółtka ubijamy ze śmietaną,pieprzem i solą z białek ubijamy pianę.Boczek kroimy w kostkę i delikatnie mieszamy z ubitymi żółtkami serem i natką pietruszki i pianą z białek.Taki farsz nakładamy na ciasto wyrównywamy powierzchnię i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.Pieczemy 30 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !