Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru (ponieważ jest to młoda fasolka, wystarczy 10-12 minut). Fasolkę przelej zimną wodą, osącz na sicie. Ser rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz. Dokładnie wymieszaj, przed podaniem przechowuj w lodówce. Podziel fasolki na pęczki (5-6 fasolek). Owijaj plasterkiem boczku, zepnij wykałaczką, krótko obsmaż (aż boczek się zrumieni) na rozgrzanym oleju, podawaj z serowym dipem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    musi wyglądać super
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    no no nigdy nie jadlam czegoś takiego super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !