Sposób przygotowania

Ciasto:
2szklanka wody
1 kostka margaryny
2 szklanki mąki pszennej
6 jajek
3 łyżki kakao
Krem:
2 budynie śmietankowe
3 szklanki mleka
150 gram margaryny
1 szklanka cukru pudru
Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i energicznie mieszając prażyć 5 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić. Do ostudzonego ciasta dodać jajka (wbijać po jednym) i ucierać. Rozsmarować na blasze tej ciemnej od piekarnika ciasto starcza na cała blachę potem Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. 25 minut
krem -Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu margarynę ucierać z cukrem pudrem . Nadal ucierając dodawać ostudzony budyń. placek z blachy przekroić na połowę wyłożyć masę budyniowa i do lodówki wstawić

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Jest dobre w tym ,że robi się tylko jedno ciacho na blachę i nie tzreba 2 razy piec
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Fajny kontrast kolorystyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    czekoladowa? świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie jadłam nigdy takiej
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    dziwnie wygląda heheh
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no każdy przyzwyczajony do jasnej :0
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    ciekawy pomysł
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !