Sposób przygotowania

Rzodkiewki oczyścić, zalać wodą i zagotować. Odcedzić i przestudzić. Mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i przysmażać. Rzodkiewki pokroić w plasterki, dodać do mięsa, dodać również imbir starty na tarce i imbir w proszku, doprawić solą, cukrem, pieprzem i bazylią.
Odparować i lekko przyrumienić mięso. Na koniec dodać rozmieszaną śmietanę i doprowadzić tylko do wrzenia po czym wyłączyć juz ogień. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Podawać z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i sałatą.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Ciekawe połączenie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !