Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki po czym mielimy za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Czekamy, aż cebulka wystygnie i dodajemy do mięsa razem z jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie dokładnie mieszamy.

Pomidory myjemy i odkrawamy ostrym nożykiem wierzch. Łyżeczką wydrążamy środek pomidora bardzo delikatnie, by nie przedziurawić skórki. Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do wydrążonych pomidorów nakładamy farsz i posypujemy żółtym serem a następnie przykrywamy odkrojoną wcześniej górną częścią pomidora. Układamy nafaszerowane pomidory w naczyniu żaroodpornym, podlewamy olejem i przykrywamy naczynie. Pieczemy 30 minut w temperaturze 150°.
Ogórki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy ze śmietaną.
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !