Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana wołowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 60 dag
cebula 1 szt
różnokolorowe papryki 3 szt
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion wołowy 500 ml
orzechy włoskie 50 gram
natka pietruszki 1 pęczek
oregano 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
oliwa 70 ml
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana wołowiną

Cebulę i czosnek obrać, posiekać, czosnek dodatkowo utrzeć z odrobiną soli. Paprykę przekrój na pół i usuń pestki. Mięso zmiel w maszynce do mielenia mięsa. W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i cebulę, kiedy się zeszkli dodaj mięso i smaż dalej około 5 minut. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy oraz połowę bulionu i duś całość 20 minut, do czasu aż mięso będzie miękkie. Gotowe mięso nałóż do przygotowanych wcześniej połówek papryki. Papryki przełóż do naczynia do zapiekania, całość podlej resztą bulionu i zapiecz 20-25 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Papryki podawaj na ryżu, posypane natką, posiekanymi orzechami i sosem z pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak