Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzić, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w drobną kostkę. Oba składniki dusić na margarynie do momentu, aż cebula się zeszkli. Por­cjami wsypywać mąkę i stale mieszając przygotować złocistą zasmażkę.Następnie porcjami wlać mleko i bulion i goto­wać mieszając, aż powstanie gładki sos. Doprawić solą, pieprzem i maggi. Szynkę pokroić w kostkę. Plasterki ziemniaków podgrzać w sosie beszamelowym, dodać kawałki szy­nki. Pietruszkę umyć, osuszyć, listki grubo pokroić i posypać potrawę. Podawać na gorąco.Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !