Sposób przygotowania

Rozgrzać olej w rondlu lub głębokiej patelni i przyrumienić sprawione i pokrojone w dzwonka węgorze. Dodać umyty i posiekany szpinak, szczaw, pietruszkę, tymianek i bazylię. Dusić kilka minut. Zalać winem, posolić, posypać świeżo mielonym pieprzem i gotować na małym ogniu 15 min. Żółtka rozbełtać z sokiem z cytryny i po zdjęciu rondla z ognia wymieszać z sosem spod ryby.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    interesujące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !