Sposób przygotowania

Żółtka rozmieszać z cukrem waniliowym, 1 łyżką cukru pudru i mlekiem. Podgrzewać na małym ogniu i ubijać cały czas trzepaczką. Jak sos zgęstnieje jest gotowy. 1/4 truskawek zmiksować z resztą cukru pudru. Pozostałe truskawki dowolnie pokroić, rozłożyć na talerzykach i polać zmiksowanymi truskawkami i sosem jajeczno-mlecznym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    truskawka są boskie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sos godny mistrzów
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę sam spróbować
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Wyśmienity deser. Z chęcią bym zjadła.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !