Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem na parze.Gdy masa zgęstnieje dodać pięć łyżek mąki ziemniaczanej,łyżeczkę proszku do pieczenia i roztopioną lecz zimną margarynę.Wszystko dokładnie wymieszać,wylać na blachę,piec w 180*C ok.pół godziny.Żelatynę i galaretki rozprowadzić w gorącej wodzie.Do galaretki wlać mniej wody niż jest podane na opakowaniu.Śmietanę przelać do miski,dodać dwie łyżki cukru pudru i ubić na sztywno.Wlać rozprowadzoną i przestudzoną żelatynę,dokładnie wymieszać i wylać masę na biszkopt.Wstawić do lodówki na 10 minut.Oczyszczone truskawki przeciąć na pół,ułożyć na zastygniętej śmietanie.Zalać ciasto tężejącą galaretką i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    i weź tu, człowieku, przy takich smakołykach utrzymaj figurę :))))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne ciacho.... chyba masz rację co do kostki est drobiowa ale od razu oszustka?
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !