Sposób przygotowania

1. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem i 3 łyżkami soku z cytryny. Śmietanę ubij za pomocą miksera na sztywną pianę. Dodaj do twarogu, wymieszaj. Jagody przebierz, odszypułkuj, opłucz i osusz.
2. Odłóż łyżkę jagód, resztę zmiksuj z 3 łyżkami cukru na mus. Formę keksową wyłóż folią. Na spodzie rozsmaruj 4 łyżki masy twarogowej. Zamrażaj 20 min.
3. Na zmrożonej masie rozsmaruj 2 łyżki musu jagodowego. Zamrażaj 15 min. Czynności powtarzaj 4-5 razy, aż do wyczerpania składników. Masło stop, wymieszaj pokruszonymi herbatnikami. Rozsmaruj jako ostatnią warstwę, zamrażaj 6 godzin. Wyłóż do góry nogami, ozdób odłożonymi jagodami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    fantastyczny przepis!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    cos nowego super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !