Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

schab b/k - 3 plastry,
jaja - 2,
mąka kukurydziana (lub pszenna) oraz bułka tarta - wymieszane w proporcji 1:2,
jogurt naturalny grecki - łyżka,
Przyprawa Kuchni Meksykańskiej firmy - 1 łyżka,
sól, pieprz ziołowy,
ser zółty - garść
olej do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:

Schabowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym oraz rozbić z obu stron pod folią. Posypać delikatnie solą i pieprzem z obu stron. Jaja rozbełtać i wymieszać z jogurtem, startym serem i przyprawą. Schabowe dokładnie obtaczać w bułce wymieszanej wcześniej z mąką, po czym umoczyć w jajach. Na patelni dobrze rozgrzać olej i usmażyć mięso na rumiano.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    super przepis :) pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !