Ciastka pokruszyć,wlać do nich roztopione, przestudzone masło. Wymieszać. Okrągłą foremkę wyłożyć folią aluminiową. Na spód rozłożyć ciastka, ugnieść, schłodzić w lodówce. Żelatynę namoczyć w mleku, następnie ją rozpuścić. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić, dodać do niej cukier puder i rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Dodać roztopioną czekoladę, delikatnie wymieszać, masę wylać na ciastka, schłodzić. Galaretkę agrestową rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody, ostudzić. Mleko zagęszczane ubić, dodać do niego tężejącą galaretkę agrestową,wymieszać, wylać na masę śmietanową. Galaretkę pomarańczową przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Ciasto można udekorować owocami. Na owoce wylać tężejącą galaretkę pomarańczową.