Sposób przygotowania

Cebulę drobno pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na oleju przesmażyć warzywa, potem dodać mięso chwilę smażyć razem. Dodać przyprawy i pomidory z puszki, smażyć razem 15 minut. Makaron lasagne obgotować w dużej ilości wody przez 2 minuty. Masło roztopić, oprószyć mąką, mieszając dodać mleko. Przyprawić solą, pieprzem, gałką i kostką rosołową. Trochę sosu nalać na dno formy żaroodpornej. Wyłożyć dno płatami lasagne, wyłożyć trochę sosu i postępować tak do wyczerpania składników. Na koniec posypać startym serem i zalać sosem beszamelowym. Zapiekać 40 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wygląda smacznie ! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wygląda apetycznie! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    ja nie gotuje makaronu i tez wychodzi dobre :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !