Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy w plastry. Wino łączymy z octem dolewamy oliwę, dodajemy przełamane liście laurowe i mieszamy. W moździerzu ucieramy drobno posiekane czosnek, paprykę pepperoni oraz majeranek. Każdy plaster karkówki obustronnie solimy, smarujemy pastą czosnkową i smarujemy winną miksturą. Całość układamy ściśle w miseczce i zalewamy pozostałą miksturą. Lekko przemieszamy, aby płyn wypełnił wszystkie puste miejsca i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia grillujemy. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    To jest dopiero full wypas :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    pychotka:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    dodam, że ja grilluję na tackach, tak jest zdrowiej
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetna! ale co komu ona jest winna :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna karkóweczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Oj, to by mi smakowało :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    karkowka z grilla to jest to!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !