Sposób przygotowania

Liście opłucz. Wymieszaj posiekane mięso, ryż (suchy) i pokrojoną w kostkę cebulę. Dopraw solą i pieprzem. Liście połóż błyszczącą stroną do dołu. Na każdy kładź farsz, zawijaj, związuj nitką. Gołąbki ułóż w garnku, na każdy połóż kawałek masła. Zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez ok. 45 min. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij, dodając żółtka, sok z cytryny i 4 łyżki wywaru z gotowania. Usuń nitki. Sosem polej danie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    fajna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    nazwa mi się bardzo podoba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !