Sposób przygotowania

Przygotuj spód: miękkie masło utrzyj z cukrem (50g), dodaj jajko (1), kakao i cukier waniliowy. Wszystko dobrze wymieszaj, dodaj przesianą mąkę. Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż na pół godziny do lodówki.
Ser utrzyj z cukrem (170g), cukrem waniliowym i żółtkami (2). Truskawki (250g) zmiksuj na mus, dodaj do sera, wymieszaj, dodaj ubitą kremówkę i pianę z białek (2) oraz proszek budyniowy.
Tortownicę o średnicy 21 cm wyłóż pergaminem. Dno wylep ciastem. Na spód wyłóż masę serową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz 45-55 minut. Studź, w lekko otwartym piekarniku ok. 1 h, wyjmij, całkowicie ostudź.
Przygotuj galaretkę rozpuszczając ją w szklance wrzącej wody. Na wierzchu sernika ułóż pozostałe truskawki, większe pokrój na pół, zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczny i wygląda bardzo smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !