Sposób przygotowania

Do przesianej mąki dodajemy masełko siekamy troszkę nożem , następnie dodajemy ubite białka , tylko na lekka pianę , nie musi być sztywna oraz po białkach żółtka , wyrabiamy ciasto i zostawiamy w lodówce na jakiś czas. Następnie formujemy krótkie mini paluszki, smarujemy je lekko spienionym białkiem , posypujemy je cukrem i kładziemy na wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą blasze . Pieczemy mocno rozgrzanym piekarniku na złoty kolor . Następnie wyjmujemy sobie spokojnie przestygły i kładziemy na talerzyk

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roksana3

    fajny pomysł, warto spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne już robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne już robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !