Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać makę, proszek do pieczenia oraz koniak. Z białek i cukru waniliowego ubić pianę, dodać do ciasta. Wymieszać delikatnie. Tortownicę wysmarować margaryną, posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do tortownicy. Do wrzącej wody wrzucać morele, gotować ok. 5 min. Wyjmować i od razu obierać ze skorki i kroić na pół. Morele kłaśc na wierzch ciasta wypukłą stroną ku górze. Piec ok. 60 min. w temp. 180 stopni. Ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    lubię ciasta z owocami
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    zapowiada się pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    mam bardzo podobny przepis ale na babkę,,
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    brzmi ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    musi być pyszne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy przepis, uwielbiam morele
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę sam spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !