Sposób przygotowania

BISZKOPT; białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno, powoli wsypując cukier. Następnie powoli wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Wlej do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy, piecz około 20 minut w temperaturze 150 stopni. KREM; mąkę, cukier i żółtko rozmieszaj z pół szklanki mleka, resztę mleka zagotuj, wlej mieszankę i ugotuj budyń. Ostudż, utrzyj z masłem. Truskawki umyj, osusz i oczyść z szypułek, pokrój. Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Biszkopt posmaruj kremem, ułóż truskawki i zalej tężejącą galaretką Wstaw do lodówki by galaretka stężała.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszne słodkości
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    PYCHA!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !