Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z cukrem i proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone na kawałki masło i dokładnie posiekać. Dodać żółtka i śmietanę, zagnieść szybko ciasto i schłodzić.
Ciastem wylepiamy dni. i podpiekamy. Rabarbar pokroić na 1cm kawalki. Rozgrzać suchą, patelnie, wrzucic do niej rabarbar i posypac cukrem. Podgrzac na ostrym ogniu mieszajac, az rabarbar pusci sok - okolo 2-3 minut. Osączamy z nadmiaru soku.


Mąkę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Maslo roztopic w małym rondelku i bardzo mocno podgrzać, zaalać suche składniki. Dobrze wymieszać. Ciasto posmarować cienko musem jabłkowym, wylozyc na nie odsaczony rabarbar, posypać pokruszoną kruszonką. Piec okolo 30-40 minut. Przestudzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mateusz/matikor

    widać, że zbliża się lato
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha, dawno nie jadłam rabarbaru :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !