Sposób przygotowania

Twaróg zmielić dwukrotnie. Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami. Do utartej masy dodać zmielony twaróg i zapach rumowy. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i rodzynki. Wymieszać.
Herbatniki moczyć w mleku i układać (najlepiej na folii aluminiowej) w 3 kolumny po 5 herbatników (zostawić mały odstęp pomiędzy kolumnami). Nałożyć najpierw masę ciemną, potem jasną. Złożyć w trójkąt i włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Kiedy zastygnie, przygotować polewę. Margarynę, kakao, cukier i mąkę ziemniaczaną zagotować i odstawić. A gdy przestygnie i zgęstnieje polać nią ciasto. Udekorować dowolnie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    super...efektowne i pyszne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    uwielbiam ten deser!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Zamieszkałabym w takiej słodkiej chatce
  • 0
    original
    Opublikowano

    js28

    smacznego :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Musi być pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !