Sposób przygotowania

Najpierw musimy oczyścić i wyfiletować a skórę zostawiamy na mięsie i dokładnie oczyścić śluz. Kapustę opłukać i pokroić , słoninę i cebulę pokroić w kostkę wraz z zielem i liściem wrzucić na patelnię i przesmażyć , wrzucamy odsączoną kapustę i znowu przesmażyć. Wszystko przekładamy do rondelka , posypać kminkiem , solimy , pieprzymy, wlać wywar i dusimy na wolnym ogniu. Rybę obtaczamy w mące i smażymy na oleju z wrzuconym czosnkiem . Przełożyć do rondla z kapustą i delikatnie nią go przykryć . Całość polać śmietaną i posypać obficie papryką . Jeżeli kapusta była miękka , to trzymać pod pokrywką na małym ogniu ok. 10 minut żeby się połączyły smaki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !