Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą,pieprzem dnia poprzedniego.Warzywa obrać i pokroić na grubsze plastry.Jabłka obrać,pokroić na ćwiartki.Naczynie żaroodporne wyłożyć plastrami smalcu. Wkładamy mięso,przykrywamy liśćmi kapusty i pieczemy ok.45 minut w temp.200 st.C pod przykryciem.Po tym czasie wykładamy pokrojone warzywa i jabłka.Polewamy winem i oprószamy przyprawami.Pieczemy dalej ok.1 godziny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    smaczne, mniam
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    zrobię an pewno
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne mięcho
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z winem...smaczne mięsko musi być.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    na bogato!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !