Sposób przygotowania

Rabarbar oczyścić,i pokroić w drobne kawałki.Do mąki wbijać jajka,dolewać mleko i mieszać do uzyskania gładkiego ciasta.Dodać szczyptę soli.Do ciasta dodać rabarbar i wymieszać.W rondlu zagotować wodę z dodatkiem soli .Dwoma łyżkami formować kluseczki i wrzucać je na wrzątek.Gotować ok.2 minuty po wypłynięciu.Odcedzić i zahartować.Podawać na słodko ze śmietaną i cukrem,albo polane stopionym masłem i posypane cynamonem.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pomysłowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    coś nowego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo ciekawy przepis takich jeszcze nie jadłam.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    gdy bedzie swój rabarbar warto wypróbowac przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !