Sposób przygotowania

Wczoraj robiłam ciasta z truskawkami i zostało jeszcze parę owoców, więc wymysliłam, że omlet będzie idealnym rozwiązaniem na dzisiejsze śniadanie. Do tego mało pracy, niewiele zmywania, więc do dzieła.Potrzebujemy kilka truskawek, które kroimy w plasterki, 3 jajka, szczypta soli, odrobina oliwy z oliwek i trochę cukru pudru do posypania gotowego omletu.
Jajka roztrzepać w misce, wbijając jak najwięcej powietrza, dodać odrobinę soli. Rozgrzać patelnię z oliwą. Wlać masę jajeczną i smażyć na mocno rozgrzanej patelni, odchylając ścięte brzegi aby płynna masa spływała na patelnię. W połowie smażenia, kiedy wierzch juz się lekko ściął, ułożyć truskawkowe plastry w kształcie rozetki i poczekać aż spód się zrobi złocisty. Zsunąć delikatnie na talerz, posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Pysznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    na prawdę wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !