Sposób przygotowania

W misce utrzeć jaja z cukrem, jogurtem naturalnym, pokruszonymi drożdżami i roztopionym masłem. Stopniowo dosypywać przesianą mąkę pszenną. Wyrobić na gładką i jednorodną masę. Oprószyć mąką, przykryć lnianą ściereczką i wstawić na noc do lodówki.

Jabłka obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem.

Po wyjęciu z lodówki ciasto ponownie zagnieść. Rozwałkować na prostokąt, posypać jabłkami z cynamonem i zwinąć w rulon. Pokroić na porcje o szerokości ok. 2 cm. Lekko spłaszczyć i posypać kruszonką. Pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut.

Przepis na kruszonkę: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/137410/smietanowiec-drozdzowy-z-owocami-i-kruszonka.html

Piec około 15 minut w temperaturze 190ºC.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Niewiarygodnie szybkie w wykonaniu - bomba!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Fajne bułeczki!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Zapowiadają się przepysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciasto przygotowuje się szybko, na noc do lodówki i następnego dnia bułeczki. Pracy mało, a efekt... pyszny:) Polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Bardzo lubię takie drożdżowe bułeczki :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Uwielbiam połączenie jabłek i cynamonu!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszniutkie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    zjadłabym taką bułeczkę:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    oj zjadło by się
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !