Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

wieprzowina curry:
10 podłużnych pasków szynki wieprzowej
4 łyżki oleju
1 łyżeczka czosnku granulowanego
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka curry
ostra papryka
sól

wołowina na dziko:
10 podłużnych pasków wołowiny na pieczeń
2 łyżki octu winnego
4 łyżki oleju
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki wódki czystej
1 łyżka marynaty słodko-kwaśnej w proszku
1 łyżeczka czosnku marynowanego
10 ziaren jałowca-utrzeć w moździerzu
pieprz
sól

20 wykałaczek

Składniki marynaty chilli wymieszać,zalać paski kurczaka i włożyć do lodówki na noc.

Składniki marynaty curry wymieszać,zalać paski wieprzowiny i włożyć do lodówki na noc.

Składniki marynaty na dziko wymieszać,zalać paski wołowiny i włożć do lodówki na noc.

Mięsa wyjąć z marynaty,spiąć wykałaczką po trzy paski (wołowinw,wieprzowina i kurczak),zapleść warkocz i spiąć drugi koniec mięs.Piec na gorącym grillu,odwracając co jakiś czas i smarując którąś z marynat,około 35-40 minut.Po zdjęciu z grilla wyjąć wykałaczki.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    bardzo apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    wspaniały pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pomysłowe bardzo
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo pracochłonne, ale za to jaki efekt. Brawo.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !