Sposób przygotowania

1. Nerki przekrawamy i moczymy ok godziny. Odcedzamy. Zalewamy wodą i 3-krotnie zagotowujemy, za każdym razem zmieniając wodę. Studzimy i kroimy w kostkę.
2. Kości myjemy i zalewamy 1,5 l wody. Gotujemy ok 30 min z liśćmi i zielem.
3. Włoszczyznę obieramy i myjemy. Dodajemy do wywaru, solimy i gotujemy ok 30 min. Warzywa wyjmujemy, wkładamy nerki i gotujemy 15 min. Marchewkę kroimy w kostkę.
4. Ogórki ścieramy na tarce o małych oczkach. Dusimy na maśle ok 10 min. Do zupy dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a gdy będą miękkie, ogórki i marchewkę. Śmietanę mieszamy z mąką i zabielamy zupę. Doprawiamy i zagotowujemy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    fajne danie....tylko dla mnie bez nerek-raz gotowałam,nie miłe doświadczenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !