Sposób przygotowania

Makę posiekać z masłem i cukrem, dodać żółtko i odrobinę wodę, zagnieść. Odstawić do lodówki na pół godziny. Wyłożyć ciastem tortownicę, nakłuć widelem i upiec na złotym kolor w piekarniuku rozgrzanym do 220 stopni. Po ostudzeniu ułożyc poziomki, a na nie ubitą śmietanę z cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    musi być pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam poziomki}
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    już czuje zapach lasu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    poziomki... już nawet nie pamiętam kiedy je jadłam... takie z lasu, nie ogrodu... a ciacho z nimi... MARZENIE... :))))
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    no właśnie problemem jest mieć te poziomki,ale na pewno będzie smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    przepyszne,już czuję ten piękny zapach poziomek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !