Sposób przygotowania

Mięso myjemy kroimy w kostki o boku 4 cm.Pomarańcze myjemy i osuszamy,obieramy ze skórki i kroimy ją na drobne paseczki,następnie wyciskamy sok z pomarańczy i grejpfruta.Cebulę obieramy i kroimy na cienkie półplasterki i smażymy ją na 2 łyżkach oleju przez 10 min nie rumieniąc.Na osobną patelnię wlewam olej i wkładamy pokrojone mięso,doprawiamy solą i obsmażamy ze wszystkich stron.Gdy cebula jest już usmażona przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego dodajemy,cebulę sok z pomarańczy i grejpfrutów,miód,sproszkowany cynamon,paprykę ,kolendrę.W razie potrzeby dodajemy wodę aby całe mięso było zanurzone,dusimy na małym ogniu przez 1,5 godziny co jakiś czas dolewając wodę.Kuskus gotujemy według przepisu na opakowaniu.Kaszę polewamy przygotowanym mięsem z owocami.Można przybrać skórkami i kawałkami cynamonu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !