Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa fantazja
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną bezę,dodać cukier i całość jeszcze ubijać kilka minut,następnie dodać żółtka i delikatnie połączyć z pianą ,na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do prostokątnej formy i piec około 25min w temp. do 180st.
Masa truskawkowa:
Truskawki zmiksować ,ale tak aby były jeszcze widoczne kawałeczki truskawek. Żelatynę rozpuścić w malutkiej ilości wody,wymieszać z truskawkami . Masę truskawkową połączyć z serkiem i wylać na upieczone i ostudzone ciasto.Wstawić do lodówki,aby masa nam zastygła.
Galaretkę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu,tężejącą wylać na zastygniętą masę serową .
Śmietanę kremówkę zagotować z białą czekoladą i wystudzić .Zimną śmietankę ubić na sztywno i całość wyłożyć na zastygnięte ciasto.
Truskawki pokroić w plasterki i posypać nimi wierzch ciasta,dodatkowo można udekorować płatkami czekoladowymi.