Sposób przygotowania

Z kapusty wyciąć głąb i włożyć do osolonej gotującej się wody.Chwilę gotować i wyjąć.Zdjąć 8 liści ,rozłożyć na ścierce i lekko osuszyć.Słonecznik uprażyć na suchej patelni i dodać do ryżu.Dodać lekko ubite białko,posiekaną zieleninę z cebulką, cukinię dokładnie umytą i pokrojoną w kostkę,kucharka i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaną masę ryżową podzielić na osiem porcji i położyć na liściach kapusty.Brzegi liści założyć do środka i zwinąć w zgrabne roladki.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym . Podlać do 3/4 wysokości gołąbków wodą z gotowania kapusty i polać stopionym masełkiem. Przykryć pokrywką i stawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni . Zapiekać przez 25 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Czy robisz do nich jakiś sos ? I podajesz jako danie główne czy jako dodatek do jakiś mięs ?
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Podaję je przeważnie do lekkich zupek i jako główne danie ,same bez niczego.
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    można zrobić do nich sos pomidorowy
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !