Sposób przygotowania

Pomidory myjemy i kroimy każdy na 8 części,cebulę obieramy i kroimy na cienkie półplasterki,cukinie myjemy usuwamy końcówki i kroimy wzdłuż na połówki a następnie na cienkie plasterki.Pół cytryny obieramy ze skórki wykrawając długie paski,które tniemy na mniejsze kawałki,z drugiej połówki wyciskamy sok.Do dużego rondla wlewamy 1,5 łyżki oliwy i smażymy cebulę nie rumieniąc,po 10 min dodajemy cząstki pomidorów,plastry cukinii,skórkę cytrynową,oliwki sól i pieprz.Dusimy 20 min.W tym czasie smarujemy dno naczynia żaroodpornego oliwą.Każdy filet z dorsza solimy z obu stron i układamy w naczyniu.Mieszamy sok z cytryny z 1 łyżką oliwy i polewamy filety.Na wierzch układamy listki tymianku i pieczemy 10 min w 180 stopniach.Podajemy dorsza polanego warzywami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo fajny przepis do wypróbowania.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !